perjantai 8. lokakuuta 2021

E945. Lämpimien maiden kuolleisuus ja elävöittävät terveet elämäntavat

  Olisikohan pari viikkoa sitten kuulin aamulla kuin sydänlaitteen äänen, ja yritin jonkin henkisen yhteyden kautta elävöittämällä parantaa, mutta potilas oli afrikkalainen mies eikä halunnut mitään eläböittävää vaan vain raskasta sammuttavaa afrikkalaista tyyliä, ja niin hän kai kuoli tai ainakin kuulun jonkun itkevän. Tuo tapaus järkytti maailmankuvaani, sillä sen perusteella vaikuttaa siltä, etteivät afrikkalaiset Afrikassa pydy omkn voimin hengissäkään vaan vain muiden kansojen siivellä. Afrikkalaiset vaikuttavat tuossa kovin epäviissilta mutteivät muutkaan tropiikin kansat niin kovin viissilta. Eli paljon on kiinni siitä, että edes jotkin kansat eläisivät elävöittävän tervehenkisesti tervein elämäntavoin maailmassa kauniisti hyvää toivoen, ja se jotenkin auttaidi muitakin osaamaan sellaista elämäntapaa, edes siinä oman elämänsä pääjuttujen ohessa. 


30.10.2021   Yleensä, kun jokin kulttuurissa tai ilmastossa tms olosuhteissa aiheuttaa jonkin maan ihmisille jonkinnison ongelman, niin jos siihen mistään löydetään ratkaisu, niin tuo ratkaisu pyritään opettamaan koko nuiremmalle polvelle eli se kai opetetaan elämäntapaohjeena koulussa eli kantsis muistella, mitä koulu opetti, että miten pitäisi elää. 


18.5.2022   Viime syksynä vaikutti siltä kuin lämpimämmissä maissa moni olisi ollut lähellä kuolemaa. Voiko olla, että heiltä puuttui terveet elämäntavat, tervehenkisyys, koulusivistys ja kaunis yleismaailmallinen moraali, siis elävöittävät asiat. Vai oliko kyse maahanmuuttajista, jotka olivat tulleet liian vaikeaan ilmastoon? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin teko loppunut, lisähuomioita

 Tämän blogin tekeminen on loppunut. Hakemistojen jälkeen blogissa parantamisesta.blogspot.com jotain tekstiä. Hakemistoista puuttuvat tieto...